Соковарка алюмінієва Калитва на 8 літрів
За допомогою алюмінієвої соковарки Калитва на 8 літрів, Ви приготуєте не тільки сік з фруктів і ягід, а й фруктове пюре, домашній мармелад або начинку для пирога. Законсервований таким способом сік добре зберігатися навіть без додавання цукру!
Отриманий за допомогою соковарки сік аналогічний свіжо вичавлений, але при цьому придатний для заготівлі про запас, так як він пастеризується в процесі випарювання і не потребує додаткової теплової обробки.
Принцип роботи соковарка Калитва 8л
Соковарку ставлять на джерело нагріву.
При нагріванні води в днище утворюється пара. Він піднімається вгору, надходить в сітку, розриває клітини фруктових ягід, сприяючи тим самим утворенню пастеризованого соку.
Через отвори в сітці сік стікає в кожух. Отриманий сік не повинен пожніматься в кожусі вище сітки, так як його знову будуть вбирати фрукти. Щоб цього не сталося, необхідно періодично відпускати затиск і зливати готовий сік в стерильну гарячий посуд.
Тривалість соковаренія залежить від сорту і триває в середньому 20-60 хвилин з моменту закипання води.
Перед початком роботи
В основу соковарки налити не менше двох літрів води і нагріти її до кипіння. Після того, як вода закипить, на підставу соковарки встановити збірку соку і бункер завантажувальний з фруктами або ягодами. Завантаження фруктів або ягід виробляти до бурту бункера.
Потім соковарку накрити кришкою і продовжити нагрівання на повільному вогні. Шланг гумовий перекрити затиском. Необхідно стежити за тим, щоб вода в підставі соковарки НЕ википала повністю (щоб уникнути пригорання дна)
Процес виділення соку триває 45-70 хвилин в залежності від зростання і стиглості ягід. Після закінчення зазначеного часу затиск зняти і гарячий сік злити через шланг в чисті бутлі або банки, які попередньо простерилізувати і нагріти.
Соковарка Калитва алюмінієва дає можливість отримати і солодкий сік. Для цього в завантажувальний бункер одночасно з ягодами або фруктами насипати пісок цукровий.
Для збереження соку протягом тривалого часу необхідно дотримуватися всіх правил консервування. Можливе приготування тушкованих овочів і парового м'яса. При приготуванні тушкованих овочів соковарку встановити, як зазначено вище, залежить в завантажувальний бункер овочі і тушкувати на повільному вогні протягом 30-60 хвилин, додавши необхідну кількість солі і спецій.
Пийте натуральні соки і будьте здорові, а наша соковарка Вам в цьому допоможе.
Технічні характеристики соковарка Калитва 8л
- Обсяг соковарки - 8 літрів
- Тривалість відділення соку - 45-60 хвилин
- Товщина стінок - 1,5 мм
- Товщина дна - 2 мм
- Матеріал - харчовий алюміній
- Габаритні розміри - 35 * 35 сантиметрів
- Вага - 2,3 кг
- Виробник - Біла Калитва (Росія)
Соковарка Калитва 8л купити в Харкові можна в нашому інтернет магазині Техномікс. Доставка по всій Україні. У нас завжди низька ціна.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Калитви |
Матеріал | Алюміній |
- Ціна: 1 199 ₴